OPERA Nr. 3, 2020

29 jun 2020

Ledare

Notiser

Spelåret 20/21

Malmö Opera, Wermland Opera, Wiener Staatsoper, Finlands Nationalopera och Köpenhamnsoperan.

Intervju

Sören Tranberg har intervjuat den framgångsrike tyske barytonen Johannes Martin Kränzle, som har varit verksam i drygt 30 år och har 120 roller i bagaget. Men mitt i karriären drabbades han av en mycket allvarlig sjukdom där överlevnadschanserna var små, fast mot alla odds kom han tillbaka efter 18 månader och stod åter på scen.

Aktuellt

OPERA har sammanställt inställda sommarverksamheter och operafestivaler såväl i Sverige som utomlands. Några internationella festivaler kommer dock att spela i sommar, bl.a. Salzburgfestspelen och ett par italienska sommaroperor. Vi undersöker också vad coronakrisen ställer till med rent ekonomiskt, vilket kan få långtgående följder för kommande säsonger.

Reportage

Ingvar von Malmborg har tagit pulsen på Stuttgartoperan. Den stora frågan i staden gäller renoveringen av operahuset – en diskussion som har pågått i 20 år. Men nu hoppas man på ett beslut. Staatsoper Stuttgart har fått många konstnärliga utmärkelser de senaste åren och man räknas som ett av Tysklands mest innovativa operahus.

Boknytt

Musik & politik och I fjärran hörs ett ljud – slagverkaren i operans mörkaste hörn.

In Memoriam

Kerstin Meyer, Mathias Clason, Malin Gjörup, Berith Bohm, Lars Billengren, Dieter Schlee, Arlene Saunders, Hertha Töpper, Rosalind Elias, Peter Jonas, Gabriel Bacquier och Mady Mesplé.

Nytt på cd

Luisa Miller, I due Foscari, La fiera di Venezia, Sigismondo, Le Metarmorfosi di Pasquale och Verdis Otello.

Nytt på dvd

Hamlet, Valkyrian, Den flygande holländaren och Beatrice Cenci.

Kalender

Die schweigsame Frau

För att läsa allt detta, bli prenumerant!

Vi tillhandahåller en del innehåll ur tidskriften gratis här på hemsidan – utdrag ur artiklar såväl som gratisprov. Men för att ta del av tidskriften i sin helhet behöver du starta en prenumeration! Du gör detta genom att klicka på knappen nedan. Om du redan har en prenumeration kan du gå till vårt digitala arkiv och läsa numret i sin helhet.

Share This