OPERA Nr. 1, 2021

16 feb 2021

Ledare

Notiser

Fokus

Vad händer i de nordiska operahusen 2021? Ingvar von Malmborg har intervjuat nio nordiska chefer om situationen i pandemins spår.

Historik

Göran Gademan belyser i sin artikel om Verdis döttrar de allmänt kända far-dotterrelationerna i den italienske maestrons operor. Tittar man närmare på saken, så finns det fler biografiska trådar att ta tag i som skulle kunna vara en orsak till alla dessa glödande far-dotterporträtt.

Intervju

OPERAs Louise Fauvelle har intervjuat Kungliga Operans nye konstnärlige chef, kanadensaren Michael Cavanagh. Han ser fram mot att få arbeta med personalen och inte minst att få samarbeta med chefsdirigenten Alan Gilbert. Ett samarbete som Cavanagh tror ska resultera i goda idéer och bra energi.

Boknytt

Axel Englund: Deviant Opera – Sex, Power and Perversion on Stage.

In Memoriam

Ulf Törnqvist, Hugh Beresford och Elijah Moshinsky.

Nytt på CD

Vivaldi: Agrippo, Saint-Saëns: Le Timbre d ́argent, Wagner: Mästersångarna i Nürnberg och 4 x Laila Andersson-Palme.

Nytt på DVD

Adam: Postiljonen från Lonjumeau, Messager: Fortunio, Wagner: Lohengrin, Wagner: Den flygande holländaren, Donizetti: L ́Ange de Nisida och Grétry: Richard Lejonhjärta.

Kalender

Die schweigsame Frau

För att läsa allt detta, bli prenumerant!

Vi tillhandahåller en del innehåll ur tidskriften gratis här på hemsidan – utdrag ur artiklar såväl som gratisprov. Men för att ta del av tidskriften i sin helhet behöver du starta en prenumeration! Du gör detta genom att klicka på knappen nedan. Om du redan har en prenumeration kan du gå till vårt digitala arkiv och läsa numret i sin helhet.

Share This