OPERA Nr. 1, 2020

20 feb 2020

Ledare

Notiser

Operapriset

Mezzosopranen Ann Hallenberg, vinnare av Tidskriften OPERAs pris 2019.

Fokus

Sören Tranberg har intervjuat Kungliga Operans nye musikchef, världsdirigenten Alan Gilbert, och vd Birgitta Svendén.

Intervju

Louise Fauvelle porträtterar en av världens främsta dramatiska sopraner, Iréne Theorin, i sångerskans favoritstad Barcelona. Det blev ett samtal som handlade om bland annat Turandot, Birgit Nilsson och återkomsten till det svenska operalivet.

Aktuellt

Erik Graunes vurm för Gaspare Spontinis operor är känd för oss på tidningen. Nu har han inspirerats av Spontiniboomen och sett både Fernand Cortez i Florens och Vestalen i Wien.

Reportage

Ingvar von Malmborg har tagit pulsen på English National Opera i London – den stora konkurrenten till Royal Opera House, Covent, Garden. Nu har publikbeläggningen på ENO ökat och den ekonomiska krisen verkar vara ett minne blott.

Föreställningar

Kungliga Operan, Göteborgsoperan x 2, Malmö Opera, Köpenhamn, English National Opera (London), Wiener Staatsoper och La Scala (Milano).

Läsarinlägg

In memoriam

Peter Schreier, Harry Kupfer, Jonathan Miller, Johannes Schaaf, Mariss Jansons, Otto Kern, Karin Langebo och Franz Mazura.

Nytt på cd

Cecilia Bartoli, Malin Byström, Camilla Tilling, Hans Heiling, Friskytten, Faust och Den listiga lilla räven.

Nytt på dvd

Orfeus och Eurydike.

Kalender

Die schweigsame Frau

För att läsa allt detta, bli prenumerant!

Vi tillhandahåller en del innehåll ur tidskriften gratis här på hemsidan – utdrag ur artiklar såväl som gratisprov. Men för att ta del av tidskriften i sin helhet behöver du starta en prenumeration! Du gör detta genom att klicka på knappen nedan. Om du redan har en prenumeration kan du gå till vårt digitala arkiv och läsa numret i sin helhet.

Share This