Mästersångarna i Nürnberg Staatsoper im Schiller Theater, Berlin

25 nov 2015

Mästersångarna i Nürnberg Staatsoper im Schiller Theater, Berlin

Daniel Barenboims mångåriga filande på Berliner Staatskapelles Wagnerkvaliteter har gjort musikernas spel helt makalöst. Redan under förspelet drar jag djupt efter andan, när jag hör de underbart eleganta övergångarna mellan olika instrumentgrupper; stråkarnas lyster är nästan att ta på, och alla fraser har meningsfull profil och känns lika naturliga som genomtänkta.

Men uppsättningen lever inte bara i orkestern. Sångarna är valda med största omsorg, och här sjungs verkligen Wagner på en representativ nivå. Hans Sachs, ett av operarepertoarens längsta partier, kräver en röst som ligger mitt emellan bas och baryton, just en sådan som Wolfgang Koch har.

Läs mer i Tidskriften OPERA nr 5

Prenumerera för att läsa mer!

Detta är bara ett utdrag ur en recension i tidskriften. För att läsa hela, prenumerera på tidskriften genom att klicka på knappen nedan. Om du redan har en prenumeration kan du gå till vårt digitala arkiv och leta rätt på numret för att läsa recensionen i sin helhet.

Detta innehåll är bara för prenumeranter!

Är du redan prenumerant? Logga in här!

Om du vill bli prenumerant finns flera goda alternativ:

Gratis
Prova på Tidskriften Opera digitalt i 30 dagar digitalt helt utan kostnad och läs allt innehåll här på sajten!
189 kr
Prova på tre nummer av tidskriften hemskickat till dig och ett halvårs tillgång till allt innehåll digitalt.
275 kr
Prenumerera i ett år digitalt och läs allting vi publicerar här på hemsidan.
525 kr
Prenumerera i ett år och få fem nummer av tidskriften samt full tillgång till allt digitalt innehåll.

Vi lägger ut allt innehåll i papperstidskriften här på hemsidan, så om du prenumererar digitalt har du full tillgång till allt vårt innehåll. Som prenumerant på papperstidskriften har du självklart tillgång till allt innehåll digitalt också, men får vår högkvalitativa vackra tidskrift skickad till dig med posten.

Share This