Intervju med Katarina Dalayman

25 sep 2013

En månad före premiären på Christof Loys iscensättning av Parsifal på Stockholmsoperan träffar Opera uppsättningens Kundry, Katarina Dalayman.

Då sångerskan och intervjuaren Sören Tranberg bor i samma stadsdel gjordes intervjun på en uteservering i Vasastan. Kundry är en av Dalaymans favoritroller. För tio år sedan sjöng hon rollen för första gången på Bastiljoperan i Paris. Meningen var att Gösta Winbergh skulle ha varit Parsifal, men han rycktes helt oväntat bort i en hjärtattack. Därefter har hon sjungit Kundry i Dresden, i våras på Metropolitan i New York och konsertant – så sent som i augusti – vid The Proms i London. Där fick hon översvallande beröm av de brittiska kritikerna: ”Total assumption of the evening, though, was Katarina Dalayman”.

Läs hela intervjun i nummer 4, 2013 av Tidskriften Opera.

Prenumerera för att läsa mer!

Detta är bara ett utdrag ur ett personporträtt i tidskriften. För att läsa hela tidskriften, starta en prenumeration genom att klicka på knappen nedan. Om du redan har en prenumeration kan du gå till vårt digitala arkiv för att läsa numret i sin helhet.

Share This