Intervju med Karin Lovelius.

20 sep 2015

”Karin Lovelius väg till operascenen har varit både lång och krokig. Hon är utbildad civilekonom, men musiken har hela tiden betytt mycket för henne.
– Jag gick på Adolf Fredriks Musikklasser och senare på Operastudio 67 i Stockholm. Detta ledde vidare till en masterutbildning vid Sibelius-Akademien i Helsingfors. Under utbildningstiden fick jag möjligheten att medverka i Thomas Adès opera Powder Her Face vid Musica Nova-festivalen i Helsingfors, berättar Karin Lovelius.

År 2003 placerade hon sig som andrapristagare i en sångtävling i New York, Center for Contemporary Opera. Året därpå blev det debut i Carnegie Halls kammarmusiksal (Weill Recital Hall) med ett program bestående av bl.a. Thomas Jennefelts Återkomsten. Detta ledde senare till engagemang vid Kungliga Operan i Stockholm. Och det är här som karriären
börjar ta fart.”

Skribent: Sören Tranberg Foto: Dirk Brzoska

Läs hela artikeln i OPERA nr 4-2015

Prenumerera för att läsa mer!

Detta är bara ett utdrag ur ett personporträtt i tidskriften. För att läsa hela tidskriften, starta en prenumeration genom att klicka på knappen nedan. Om du redan har en prenumeration kan du gå till vårt digitala arkiv för att läsa numret i sin helhet.

Share This