Son of Heaven i Vadstena

20 sep 2015

”För sju år sedan, 2008, uruppfördes den japansk-amerikanske tonsättaren Moto Osadas första opera, Four Nights of Dream i Vadstena, och nu har också Osadas operaopus nummer två, Son of Heaven, uruppförts på samma scen. Librettot har Kerstin Perski skrivit, men operan sjungs på engelska.

Himlens son är den förste kejsaren av Kina, känd för sin mur och för sina många terrakottakrigare. Också för att ha ådagalagt största grymhet när han enade Kina och agerade som sitt lands Gustav Vasa. I operan är han dock gammal, lider av svår dödsångest
och frågar sig med en klassisk existentiell undran ”Will the sun still rise when I am gone?”. Han förmår inte föreställa sig den dag då han själv inte längre har den totala makten, och
i svartsjuka förtrycker han sina arvingar.”

Recensent: Lennart Bromander

Läs hela artikeln i OPERA nr 4-2015

Prenumerera för att läsa mer!

Detta är bara ett utdrag ur en recension i tidskriften. För att läsa hela, prenumerera på tidskriften genom att klicka på knappen nedan. Om du redan har en prenumeration kan du gå till vårt digitala arkiv och leta rätt på numret för att läsa recensionen i sin helhet.

Detta innehåll är bara för prenumeranter!

Är du redan prenumerant? Logga in här!

Om du vill bli prenumerant finns flera goda alternativ:

Gratis
Prova på Tidskriften Opera digitalt i 30 dagar digitalt helt utan kostnad och läs allt innehåll här på sajten!
189 kr
Prova på tre nummer av tidskriften hemskickat till dig och ett halvårs tillgång till allt innehåll digitalt.
275 kr
Prenumerera i ett år digitalt och läs allting vi publicerar här på hemsidan.
525 kr
Prenumerera i ett år och få fem nummer av tidskriften samt full tillgång till allt digitalt innehåll.

Vi lägger ut allt innehåll i papperstidskriften här på hemsidan, så om du prenumererar digitalt har du full tillgång till allt vårt innehåll. Som prenumerant på papperstidskriften har du självklart tillgång till allt innehåll digitalt också, men får vår högkvalitativa vackra tidskrift skickad till dig med posten.

Share This