Silverfågeln – Vattnäs konsertlada

20 sep 2015

”Man kan förvåna sig över att så få operor hämtar sitt ämne från den verkliga operavärlden, legendariska sångare, dirigenter eller kompositörer. Det finns förvisso operor som Ariadne på Naxos, eller teater i teatern scener här och var. När det gäller sångsolister, så faller naturligtvis möjligheten på att den enda som skulle kunna gestalta en berömd sopran eller tenor är föremålet självt.

Mats Larsson Gothes tredje opera, efter Poet and Prophetess och Blanche och Marie, faller inte i den gropen. Silverfågeln, liksom förlagan, Yrsa Stenius Tills vingen brister, handlar mer om personen Björling än den världsberömde sångaren. Porträttet av Björling sträcker sig längre än till den verkliga personen. Betydelsen och sambandet mellan alkoholen och respekten för fadern David bildar ett mönster som är allt annat än unikt för just Jussi Björling.”

Recensent: Claes Wahlin

Läs hela artikeln i OPERA nr 4-2015

Prenumerera för att läsa mer!

Detta är bara ett utdrag ur en recension i tidskriften. För att läsa hela, prenumerera på tidskriften genom att klicka på knappen nedan. Om du redan har en prenumeration kan du gå till vårt digitala arkiv och leta rätt på numret för att läsa recensionen i sin helhet.

Detta innehåll är bara för prenumeranter!

Är du redan prenumerant? Logga in här!

Om du vill bli prenumerant finns flera goda alternativ:

Gratis
Prova på Tidskriften Opera digitalt i 30 dagar digitalt helt utan kostnad och läs allt innehåll här på sajten!
189 kr
Prova på tre nummer av tidskriften hemskickat till dig och ett halvårs tillgång till allt innehåll digitalt.
275 kr
Prenumerera i ett år digitalt och läs allting vi publicerar här på hemsidan.
525 kr
Prenumerera i ett år och få fem nummer av tidskriften samt full tillgång till allt digitalt innehåll.

Vi lägger ut allt innehåll i papperstidskriften här på hemsidan, så om du prenumererar digitalt har du full tillgång till allt vårt innehåll. Som prenumerant på papperstidskriften har du självklart tillgång till allt innehåll digitalt också, men får vår högkvalitativa vackra tidskrift skickad till dig med posten.

Share This