Silverfågeln – Vattnäs konsertlada

20 sep 2015

”Man kan förvåna sig över att så få operor hämtar sitt ämne från den verkliga operavärlden, legendariska sångare, dirigenter eller kompositörer. Det finns förvisso operor som Ariadne på Naxos, eller teater i teatern scener här och var. När det gäller sångsolister, så faller naturligtvis möjligheten på att den enda som skulle kunna gestalta en berömd sopran eller tenor är föremålet självt.

Mats Larsson Gothes tredje opera, efter Poet and Prophetess och Blanche och Marie, faller inte i den gropen. Silverfågeln, liksom förlagan, Yrsa Stenius Tills vingen brister, handlar mer om personen Björling än den världsberömde sångaren. Porträttet av Björling sträcker sig längre än till den verkliga personen. Betydelsen och sambandet mellan alkoholen och respekten för fadern David bildar ett mönster som är allt annat än unikt för just Jussi Björling.”

Recensent: Claes Wahlin

Läs hela artikeln i OPERA nr 4-2015

Prenumerera för att läsa mer!

Detta är bara ett utdrag ur en recension i tidskriften. För att läsa hela, prenumerera på tidskriften genom att klicka på knappen nedan. Om du redan har en prenumeration kan du gå till vårt digitala arkiv och leta rätt på numret för att läsa recensionen i sin helhet.

Detta innehåll är bara för prenumeranter!

Är du redan prenumerant?

Om du redan har ett konto kan du logga in här!

Följ annars länken ovan och välj alternativet ”Jag vill registrera en ny användare” längst ned.
Där kan du matcha ditt telefonnummer eller epostadress med den vi har för din prenumeration för att skapa ett konto!

Om inte är prenumerant finns flera alternativ:

Gratis
Prova på digitalt
30 dagar
Ingen papperstidskrift
Läs allt på nätet!
Bara nya prenumeranter!
189 kr
Prova på papper
Ett halvår
Tre nummer på papper
Läs allt på nätet!
Bara nya prenumeranter!
275 kr
Digital prenumeration
Ett år
Ingen papperstidskrift
Läs allt på nätet!
525 kr
Full prenumeration
Ett år
Fem nummer på papper
Läs allt på nätet!

Papperstidskriften

Tidskriften OPERA kommer ut med fem högkvalitativa nummer varje år, och väljer du en pappersprenumeration får du alla fem nummer skickade till dig med posten.

Tidskriften digitalt

Vi lägger ut allt innehåll i papperstidskriften här på hemsidan, så om du prenumererar digitalt har du full tillgång till allt vårt innehåll. Som prenumerant på papperstidskriften har du självklart tillgång till allt innehåll digitalt också.

Share This