FESTIVAL – Tristan och Isolde – Bayreuth

20 sep 2015

”Turerna kring jubileumsuppsättningen av Tristan och Isolde i Bayreuth förvånar nog även den mest luttrade festspelsbesökaren. Beteckningen såpopera för Wagnerklanen i Bayreuth har förekommit många gånger tidigare – det fortfarande familjestyrda festspelsföretaget har alltid kantats av intriger, motsättningar och ibland obegripligt hänsynslösa maktkamper – men har väl sällan varit så passande som nu. Liksom hennes farmor Winifred under nazitiden och farfarsmor Cosima efter Wagners död verkar Katharina Wagner stå kvar som ensam härskarinna på den gröna kullen.”

Recensent: Erik Graune. Foto: Enrico Nawrath

Läs hela artikeln i OPERA nr 4-2015

Prenumerera för att läsa mer!

Detta är bara ett utdrag ur en recension i tidskriften. För att läsa hela, prenumerera på tidskriften genom att klicka på knappen nedan. Om du redan har en prenumeration kan du gå till vårt digitala arkiv och leta rätt på numret för att läsa recensionen i sin helhet.

Detta innehåll är bara för prenumeranter!

Är du redan prenumerant? Logga in här!

Om du vill bli prenumerant finns flera goda alternativ:

Gratis
Prova på Tidskriften Opera digitalt i 30 dagar digitalt helt utan kostnad och läs allt innehåll här på sajten!
189 kr
Prova på tre nummer av tidskriften hemskickat till dig och ett halvårs tillgång till allt innehåll digitalt.
275 kr
Prenumerera i ett år digitalt och läs allting vi publicerar här på hemsidan.
525 kr
Prenumerera i ett år och få fem nummer av tidskriften samt full tillgång till allt digitalt innehåll.

Vi lägger ut allt innehåll i papperstidskriften här på hemsidan, så om du prenumererar digitalt har du full tillgång till allt vårt innehåll. Som prenumerant på papperstidskriften har du självklart tillgång till allt innehåll digitalt också, men får vår högkvalitativa vackra tidskrift skickad till dig med posten.

Share This