Eugen Onegin på Den Norske Opera & Balett

23 apr 2020

Jag har sett femton iscensättningar av regissören Christof Loy och hade man blindtestat mig inför hans uppsättning av Eugen Onegin i Oslo (en samproduktion med Gran Teatre del Liceu i Barcelona) så skulle jag inte ha gissat på någon annan regissör. Det har mycket med rumskänslan att göra, även om han samarbetar med olika scenografer. Inledningsvis befinner vi oss i ett kök där det saftas och syltas, inget ovanligt för denna opera. Godsägaren Larinas tjänstefolk putsar och fejar lite lojt likt filmaren Roy Anderssons sömngångaraktiga figurer, men inte luggslitna och gråmelerade. Och ljussättningen inte så dov. Det är tveksamt om Loy ens har sett Roy Anderssons filmer.

Recensent: Sören Tranberg

Prenumerera för att läsa mer!

Detta är bara ett utdrag ur en recension i tidskriften. För att läsa hela, prenumerera på tidskriften genom att klicka på knappen nedan. Om du redan har en prenumeration kan du gå till vårt digitala arkiv och leta rätt på numret för att läsa recensionen i sin helhet.

Detta innehåll är bara för prenumeranter!

Är du redan prenumerant? Logga in här!

Om du vill bli prenumerant finns flera goda alternativ:

Gratis
Prova på Tidskriften Opera digitalt i 30 dagar digitalt helt utan kostnad och läs allt innehåll här på sajten!
189 kr
Prova på tre nummer av tidskriften hemskickat till dig och ett halvårs tillgång till allt innehåll digitalt.
275 kr
Prenumerera i ett år digitalt och läs allting vi publicerar här på hemsidan.
525 kr
Prenumerera i ett år och få fem nummer av tidskriften samt full tillgång till allt digitalt innehåll.

Vi lägger ut allt innehåll i papperstidskriften här på hemsidan, så om du prenumererar digitalt har du full tillgång till allt vårt innehåll. Som prenumerant på papperstidskriften har du självklart tillgång till allt innehåll digitalt också, men får vår högkvalitativa vackra tidskrift skickad till dig med posten.

Share This