Daniel Johansson får stipendium

7 dec 2012

Daniel JohanssonDaniel Johansson tilldelas Håkan Mogrens stipendium om 125 000 kronor för sin vackra tenorröst och självklara musikalitet. Det nyinstiftade stipendiet delas ut för och till insatser för mänskligt välbefinnande och skall användas för fördjupande internationella studier. Daniel Johansson har låtit tala om sig som en av de mest intressanta unga svenska sångarna av idag. Han är för närvarande knuten till Den Norske Opera i Oslo, där han framträtt i roller som Tamino i Trollflöjten och Rodolfo i La Bohème.

Under innevarande säsong sjunger han Tamino på Kungliga Operan i Stockholm, han gästar även Grand Théâtre de Genève och Palau de les Arts i Valencia. Vid sidan av sin verksamhet som operasångare framträder han regelbundet som konsertsångare och har arbetat med dirigenter som Daniel Harding och Esa-Pekka Salonen. Daniel Johansson är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm.

Prenumerera för att läsa mer!

Detta är bara ett utdrag ur tidskriften. För att läsa hela, starta en prenumeration genom att klicka på knappen nedan. Om du redan har en prenumeration kan du gå till vårt digitala arkiv för att läsa numret i sin helhet.

Share This