Budapestoperan

30 jul 2015

Budapestoperan är en stor institution med två operahus, en stor professionell orkester, mängder av uppsättningar på repertoaren, flera fantastiska solister och 500 föreställningar om året. Budapest hade kunnat vara en av de viktiga operastäderna i Europa. Christofer Psilander åkte till Budapest för att försöka ta reda på vad som fattas, varför Budapestoperan är stor i Ungern – men inte någon annanstans.

Jag sitter på en bejublad föreställning av Barberaren i Sevilla på Erkelteatern i Budapest. Uppsättningen får ett rättmätigt och mycket gott bemötande av publiken, en i stort sett fullsatt salong på närmare 1800 personer. Solisterna är genomgående bra. Några av dem utmärker sig till både min och den övriga publikens förtjusning. Basen András Palerdi, som gör Basilio, har ett djup och ett genomslag i rösten som är omöjligt att inte bli berörd av. Figaro själv, den unge barytonen Zsolt Haja, är inte bara en utmärkt sångare utan har även en god publikkontakt. Och Rosina sjungs fantastiskt bra av Gabriella Balga.

Läs mer i OPERA 3/2015

Prenumerera för att läsa mer!

Detta är bara ett utdrag ur en recension i tidskriften. För att läsa hela, prenumerera på tidskriften genom att klicka på knappen nedan. Om du redan har en prenumeration kan du gå till vårt digitala arkiv och leta rätt på numret för att läsa recensionen i sin helhet.

Detta innehåll är bara för prenumeranter!

Är du redan prenumerant?

Om du redan har ett konto kan du logga in här!

Följ annars länken ovan och välj alternativet ”Jag vill registrera en ny användare” längst ned.
Där kan du matcha ditt telefonnummer eller epostadress med den vi har för din prenumeration för att skapa ett konto!

Om inte är prenumerant finns flera alternativ:

Gratis
Prova på digitalt
30 dagar
Ingen papperstidskrift
Läs allt på nätet!
Bara nya prenumeranter!
189 kr
Prova på papper
Ett halvår
Tre nummer på papper
Läs allt på nätet!
Bara nya prenumeranter!
275 kr
Digital prenumeration
Ett år
Ingen papperstidskrift
Läs allt på nätet!
525 kr
Full prenumeration
Ett år
Fem nummer på papper
Läs allt på nätet!

Papperstidskriften

Tidskriften OPERA kommer ut med fem högkvalitativa nummer varje år, och väljer du en pappersprenumeration får du alla fem nummer skickade till dig med posten.

Tidskriften digitalt

Vi lägger ut allt innehåll i papperstidskriften här på hemsidan, så om du prenumererar digitalt har du full tillgång till allt vårt innehåll. Som prenumerant på papperstidskriften har du självklart tillgång till allt innehåll digitalt också.

Share This